Behandlingskoncept

Koncept

Der er 3  tilgange / terapiformer som benyttes i rygklinikken. Disse kan alle 3 principielt påvirke og danne et helt og relativt optimalt  funktionsdygtigt menneske set med biomekaniske øjne. Relativt forstået på den måde, at man feks. med hjerneskade eller anden permanent skade som lammelse ikke altid kan genoprette biomekanikken helt optimal, hvor man kun kan stræbe efter det mest muligt optimale.

Det betyder hensigten er at opnå smertefrihed eller væsenlig mindre smerte ved optimalt flow/ samarbejde mellem musklerne fra top til tå (bruge muskelsynergierne mest muligt), hvor kropskernen ( alt omkring ryggen) er centrum for god bevægelse og derfor skal fungere optimalt som det vigtigste.

Jeg ser at de fleste af mine patienter, blot bare har dårlige vaner opstået gradvis eller tidligere i livet ifb. med en skade.

Mit motto er " det hjælper ikke at træne 'planken' eller i maskiner i et fitnesscenter, da det ikke ændrer vores dårlige vaner.

Træningsdelen er meget specifik og kræver meget fokus og vilje til at lære kropbevidsthed både med specifikke øvesler og i daglige aktiviteter.


- Vores mentale tilstand påvirker også vores biomekanik via spændinger i muskulaturen og har derfor en tendens til at komme ind og forstyrre /puffe til den biomekaniske muskelbalance - og derfor er det også vigtigt med en sund psykisk tilstand, som en psykolog er uddannet til at hjælpe med. 

Her i klinikken bruges derfor direkte eller indirekte også 'smertehåndtering/ forståelse' som supplement mhp. mindske smerte/ frygt for smerte, selv om det aldrig kan være ene årsag til smerte/ fjerne en smerte helt set ud fra et biomekanisk synspunkt.


BE ACTIVATED

 

 

 En manuel behandlingstilgang

 

En manuel behandlingstilgang, hvor tanken er at løsne i væv med spændinger som forhindrer muskelsynergierne i at arbejde optimalt sammen fra tå til top.


DYNAMISK STABILITETSTRÆNING 

 

 

Et behandlingskoncept, som der her i Danmark  for alvor blev fokus på  i år 2005-2010, og som stammer fra .....

Rygklinikken Optimal Ryg benytter tankegange og principperne herfra, men træningsinstruerer dog alligevel på et helt andet niveau og anderledes end normalvis ift dette.


Med nu mange års erfaring i rygspecialtet som fysioterapeut, med egen personlig rygproblematik i 20 år og med alle mine kroniske patienters udsagn "det har jeg aldrig hørt eller prøvet før", så ved jeg, at min tilgang er anderledes, uden at der ligger en rapport/evidens på det.Der er dog evidens for at træning har bedst effeket på rygsmerter og indtil videre også hurtigere effekt med  samtidig mobiliserende behandlinger som supplement.

MHoldningskorrektion

 

 

 ErEr fuldstændig som som ordet siger, men også med fokus på den dynamisk holdningkorrektion og ikke kun feks. siddestilling, da filosofien i Optimal Ryg er, at vi er skapt til at bevæge os. 


Der har været meget fokus på gennem mange år, at folk skal stå og arbejde ved deres pc'er - det aflaster muligvis for en belastende siddestilling, men det løser ikke et problem, hvis man også står og går dårligt (evt uden at vide det endnu) - så er det blot en 'lappeløsning'.


Min holdningkorrigerende træningstilgang har jeg langsomt udviklet over mange år fra min uddannelse og baggrund som 'Mensendieck lærer', selv om det ikke er Mensendieck gymnastikken jeg bruger som behandling.

 


KONTAKT OS

CVR: 21033995

Rygklinikken@optimalryg.dk

ADRESSE

Bakkehusene 47

2970 Hørsholm


v/ Dorthe Blaabjerg

FØLG OS

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes